категорії: блоґ-запис

Край неперелітних див

 

30 січня в Руському клубі «Культ Ра» відбудеться відкриття виставки картин Марисі Рудської «Край неперелітних див», що триватиме до 19 лютого.

Домінуватимуть в експозиції акварельні роботи художниці, проте будуть виставлені й картини, виконані в інакших техніках. Серед інших, будуть представлені ілюстрації до українських казок, а також роботи, якими проілюстровано журнал «Жила» та сайт http://www.skovoroda.org.ua, присвячений праці Леоніда Ушкалова «Григорій Сковорода. Повна академічна збірка творів». «Головна ідея ілюстрацій була показати Григорія Савича в більш простому й доступному образі. Адже з ним, як і з більшістю письменників, асоціації доволі похмурі й серйозні», – пояснює Марися.

Вітатиме художницю та гостей заходу гурт «Наголос на голос», який виступить в «Культі Ра» з акустичним концертом.

«Край неперелітних див» – вже третя персональна виставка художниці. Дебютувала вона в харківській книгарні «Є» в листопаді 2009-го року з виставкою «Червона магія», а невдовзі картини Марисі можна було побачити наживо й у Києві – в лютому-березні 2010-го в кав’ярні Coffta тривала її друга виставка під назвою «Сни та фосфени». Обидві події набули широкого розголосу в блогосфері.

«Наголос на голос» – київський гурт каховського походження. «Антитиповий» гьорлз-бенд, не пов’язаний з електронними семплами та кілограмами косметики, справжність – їхнє все. Для тих, хто ніколи не бачив і не чув «Наголосу ...», коротко його можна описати так: двоє дівчат – Юля і Оля – з акустичними гітарами, які не ставлять собі за мету ламати стереотипи, а роблять це мимохідь, «у процесі».


Виставка проходитиме в руському клубі «Культ Ра», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 4. Відкриття – 30 січня о 16:00.
 

 

Подія: http://kultra.org/event-poster/vidkryttya-vystavky-marysi-rudskoji-kraj-neperelit/